HTML

Laptopszalon Budapest

Laptopszalon Budapest, Laptop Budapest

Friss topikok

Linkblog

HP 650

2012.11.27. 19:58 zen89

Megérkezett hazánkba a legújabb HP otthoni felhasználásra szánt, kedvező árú notebook verziója. A HP 650 és 655-ös típusok kezdetben 1-1 modellel mutatkoztak be, míg az elkövetkező két hétben érkezik majd a nagyobb hardverrel szerelt változatai is.

 

A HP 650-es az inteles vonalat erősíti belépőszinten. A most érkezett modellben Celeron B820-as processzor található, amely kétmagos, 1,7 GHz-es órajelen üzemelő egység 2 Mbájt cache memóriábval. Valamivel több, mint 100 ezer forintért kapunk bele 320 Gbájtos merevlemezt és 2 Gbájt RAM-ot. A készülék természetesen rendelkezik DVD íróval, 1,3 Mpxixeles kamerával, Bluetooth-szal, 6 cellás akkumulátorral, valamint integrált VGA-val operál. A csatlakozók között három USB 2.0-t, VGA-t, HDMI-t és Gigabit LAN-t is találunk a HP 650 notebook sorotzatában. A 15,6″-os 1366×768 pixeles kijelző LED háttérvilágítású. A belépőszintű készülékre a HP 2 év garanciát vállal. Processzorban a csúcs ebben a modellben a B970 jelenti majd, amelynek a két magja 2,3 Ghz-es órajelen üzemel majd.Még 2012 áprilisában mutatkozott be az Intel 3. generációs Core i processzor családja, mely az Ivy Bridge kódnévre hallgat. Az új kódnévre keresztelt processzorcsalád leváltotta az Sandy Bridge kódnevű processzorokat ezzel bele is került a HP 650 notebooksorozatába. Az Ivy Bridge-nél ugyanúgy, mint a Sandy Bridge-es processzoroknál itt is vannak 2 magosak és 4 magosak, támogatják a Hyper Threeding technológiát, így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képesek, mint jóval korábbi 2 magos elődeik, valamint egyes sorozataik (i5 / i7) támogatják a TurboBoost technológiát, ami alkalmazástól függően felemeli a processzor órajeleit. Ez eddig kísértetiesen hasonlít az előző és az azt meg elelőző szériákra. Mi is az újítás? Az Intel Ivy Bridge processzorok két jelentősebb újítása a csökkenő csíkszélesség és az erősebb IGP. A 32nm-ről 22nm-re csökkent csíkszélesség alacsonyabb fogyasztást, kisebb hőtermelést és olcsóbb előállítást jelent, ami mobil vonalon hatalmas előny, főleg az első kettő. Ez természetesen csak az elmélet, gyakorlatban viszont nem igazán véltünk felfedezni érezhető különbséget még a HP 650 gépeknél sem. A lényeg, hogy a gyártónak olcsóbb lett az előállítás, ami talán a vásárlók pénztárcáját is jobban megkímélheti. További újítás még az integrált grafikus vezérlő nagysága és teljesítménynövekedése. Mint, ahogy az a képeken is jól látható a grafikus mag közel a kétszeresére nőtt. Az új Intel HD4000-es IGP elődjénél sokkal fejlettebb és gyorsabb, mely hozza az AMD Radeon HD6470 és Nvida Geeforce GT520 belépőszintű mobil dedikált videokártyák teljesítményét, így vélhetően a jövőben a hasonló teljesítményű dedikált VGA-k el is fognak tűnni.

 

AMD-s vonalon a HP Compaq 655 köszöntött be, amelyben AMD E2-1800-as APU található, amelynek a két processzormagja 1,7 GHz-es órajelen pörög, azonban csak 1 Mbájt cache memóriája van. A processzorba integrálva kapjuk meg a Radeon HD 7340M-es IGP-t is, amely egy átlagos integrált grafikus magnak felel meg. A készülék némileg drágább, mint a 650-es, nagyjából 110 ezer forintba kerül, ezért viszont 500 Gbájtos merevlemezt és 4 Gbájt RAM-ot kapunk. Csatlakozókat és egyéb funkciókat tekintve nem tér el a 655 a HP 650-től. Mind a két készülék Linux operációs rendszerrel vásárolható meg, azonban az elkövetkező napokban érkezik más felszereltséggel, előre telepített Windows 7 operációs rendszerrel is alternatív modell.

 

Laptopszalon webáruházában már regisztráció nélkül, facebook fiókja használatával  is könnyedén tud laptopot vásárolni!

Ne feledje! Ha laptop vásárlás, akkor Laptopszalon! Egyszerűen, gyorsan, kényelmesen, online áruhitel ügyintézéssel.

Bővebben: Laptopszalon.hu

Szólj hozzá!

Címkék: 650 HP

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopszalonbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr294930469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása